Blog

Produkty z lanýžů

21.07.2015 12:35

Projekt s lanýži pokračuje. Dali jsme se dohromady s místními hledači a začali jsme vyrábět výrobky. Zatím jenom v provizorních podmínkách, ale užíváme si to. Všechno doma voní po téhle magické houbě a moje chuťové pohárky jsou v sedmém nebi. Kdyby mi kdysi, v časech kdy jsem ještě byla pravidelným návštěvníkem luxusních restaurací v Praze někdo řekl, že si budu dávat vajíčka od vlastních slepiček s lanýži, které si najdeme sami někde hluboko v Rumunských horách, tak si budu ťukat na čelo :) Naše lanýžové lahůdky naleznete na www.rawtruffle.com. 

Jaro v novém domě

31.03.2015 10:30

Robinko přes zimu udělal koupelnu! Konečne po třech letech naše vlastní, skutečná koupelna! Dámy jistě chápou mé nadšení :) Tak tedy čistí a s novým elánem jsme se vrhli do budování zahrady. Záhony tradiční i už vyzkoušený vyvýšený, mulčování, kompostování a tak dále přineslo i své ovoce v podobě spousty jarních zelenin. Hojná byla i letošní úroda štěnátek :). Dále nám přibyly slepičky, takže už máme hospodářství jak se patří. Sice ještě nedokončené a dost chaotické, ale funkční. RADOST!!!

Truffle house

01.12.2014 12:22

I když odhodlání přežít zimu v karavanu, navzdory všeobecnému zděšení vesničanů, bylo velké, Uník opět zapracoval. Po zralé úvaze jsme došli k závěru, že je potřeba hotový dům, abychom mohli lanýže zpracovávat. V karavánku totiž jaksi na podobné úkony není prostor. A když se zima přiblížila na spadnutí, tak věci zaklapli do sebe jako vždy na poslední chvíli a my jsme se stali majiteli baráčku ve vsi, po jednom drahém člověku, který v léte od nás odešel. A přibil nám Týdo, druhý hledáček :). 

V Karavánku na Salašce

21.07.2014 12:13

Tento rok je pro nás tým nejkrásnějším, co jsme v dosavadním životě zažili. Konečně jsme ve svém. V minulém roce nám zázračné události přinesli karavan, který jsme letos na jaře převezli horami-dolami až na Salašku. Ubytovali jsme se sice v bojových podmínkách, ale na místé, které nám přináší každý den tolik nádherných prožitku, ze každý den človek ulehá s tím, že je jeho duše zcela nasycena krásou... Zároveň se rovněž zázračně ukázala cesta, jak by bylo možno si vydělat nejaké peníze bez toho, abychom museli konkurovat lidem ve vsi v jejich základní obživě - turistickém ruchu. Uník, jak říka Robinko, nám seslal lanýže, které jsme náhodou našli na našem pozemku. Začali jsme se tedy věnovat jejich hledání a už máme i hledacího pejska - Sáru. Je z plemena Lagotto Romagnolo, které se už před stovkami let vyšlechtilo právě k tomuto účelu. 

O důvěře v okamžik

27.03.2013 16:54

Letošní rok začal neistě ale s optimizmem. Nejdřív nás překvapil úžasný ohlas od wwooferů a pomocníku z celého světa i z domova. Naskočili jsme tedy do proudu a rozjelo se tvoření :)... Všechno nakonec probíhalo a probíhá úplně jinak, než by si člověk představoval, ale zato dokonale, plynule a přesně tak, jak mělo a má, aby to přineslo to nejlepší pro všechny zúčastněné. Opět se učíme to, co tolikrát v posledních měsících a letech. Že všechny představy či očekávání, idealizující nebo stresující, jsou zbytečné. Stačí důvěra a otevřenost přítomnému okamžiku a vše nakonec zapadne na své pravé místo. Výsedkem je úžasná zkušenost, sdílení informací a nové přátelství s krásnými lidmi. A fyzicky přístřešek, plot, úžasný, spontánne vzniklý, vyvýšený záhon s pařeništěm a další spousta práce. Z celého srdce děkujeme. Nove foto v galerii

 

Napište nám:

Titulek: Tak jak pokračujete Vložil: Zahradavkopci.sk Datum: 01.12.2021

Obdivuji vás moje partnerka by nedokázala opustit civilizaci, tak v duchu mírného pokroku v mezích zákona na vesnici nedaleko okresního města na jihu Slovenska budujeme alespoň částečně sobestacny statek. K zelenině přibyli ovoce a ořechy a letos slepice. Ale v karavanu jsem bydlel jen do poloviny listopadu.
Jak často jezdíte do ČR, jedete autem přes Slovensko (sever Maďarska)? A jak pokračuje výstavba solarů?

Titulek: Poděkování Vložil: Dita Prokůpková Datum: 13.08.2018

Děkuji za nádhernou přednášku o lanýžích u Vás a už se těšíme až je ochutnáme.
Ještě jednou děkujeme!

Titulek: Jste fantastičtí!!!!! Vložil: Eva Seidlicová Datum: 07.06.2016

Zasílám pozdrav z Robinkova Ústí a přeji vám oběma jen to nejlepší! Můj velký respekt, milí přátelé! :-D

Titulek: Díky Vložil: Luděk Linhart Datum: 07.06.2013

Ahoj,
díky za noční asyl děkuje turista z Prahy.

Záznamy: 1 - 4 ze 4

Přidat nový příspěvek